Archiv článků
Stravování v prekoncepčním období (před otěhotněním)
22.02.2012 17:39
Udělejte pro své miminko to nejlepší!
V současné době mnoho budoucích rodičů plánuje přivést na svět svého potomka již dlouhou dobu dopředu. Pokud k nim také patříte, je dobré se zaměřit na stravování již před početím – a to jak budoucí maminky, tak i tatínka.
Samozřejmě, i...
Stravování před sportovním výkonem
22.02.2012 17:32
Zpracováno na podkladě knihy Nancy Clark: Sportovní výživa
Neexistuje žádná univerzální potravina, každý člověk je individuální a snáší různé druhy potravin různě. Existují ovšem obecná doporučení, jak by měla vypadat strava před zátěží.
Před krátkodobou zátěží (méně než 60...
Celulitida (pomerančová kůže) – 3. část
22.02.2012 17:31
Zpracováno na podkladě knihy Helen Foster: Celulitida. Jak na ni!
Celulitida může být negativně ovlivněna konzumací nevhodných potravin. Díky jiným potravinám lze výskyt celulitidy úspěšně redukovat.
Tělo potřebuje přijímat takové potraviny, které budou dodávat pokožce výživné látky a chránit...
Celulitida (pomerančová kůže) – 2. část
22.02.2012 17:29
Zpracováno na podkladě knihy Helen Foster: Celulitida. Jak na ni!
Rizikové faktory celulitidy
Věk
Celulitida se může objevit kdykoliv po pubertálním věku. Čím více tuku se v našem těle uloží, tím pravděpodobněji se u nás rozvine celulitida. Stárnutí také způsobuje ztenčení...
Celulitida (pomerančová kůže) – 1. část
22.02.2012 17:27
Zpracováno na podkladě knihy Helen Foster: Celulitida. Jak na ni!
Nerovný povrch a nevzhledné dolíčky především na stehnech, bocích zadečku trápí kdejakou z nás. Proč ženy a ne muži?
Odpověď hledejte ve struktuře kůže.
Kůže chrání celé naše tělo – nepropouští vodu, tvoří...
Pikantní paprikovo – tvarohová pomazánka či dip k zelenině
06.02.2012 21:13
Suroviny:
2 – 3 větší papriky bez semínek – lépe je použít kapie, červené a oranžové – kvůli barvě
1 odtučněný tvaroh
Hrst lístků bazalky nakrájených najemno
½ najemno nakrájené cibule
Sůl, pepř
Postup:
Papriky dáme na plech do trouby a pečeme tak dlouho,...
Francouzské brambory light
06.02.2012 21:11
Suroviny:
6 větších brambor i se slupkou
1 cottage sýr
2 dcl mléka
1 vejce
Drůbeží či vepřová šunka – 250 g – nakrájená na kostičky
1 větší cibule – na kostičky
Brokolice celá –cca 500 g
Rajčata 4 ks
Muškátový oříšek, pepř, sůl, rozmarýn
Olej na...
Celozrnné muffiny
06.02.2012 21:10
Suroviny na 16 kousků:
1 hrnek (250 ml) polohrubé pšeničné mouky
½ hrnku celozrnné mouky (špaldová, pohanková…) – část lze nahradit lžící jablečné vlákniny nebo otrub
2 vejce
2 zarovnané polévkové lžíce cukru (medu)
prášek do pečiva
2 polévkové lžíce rostlinného...
Polévka z hlívy ústřičné
06.02.2012 21:08
Suroviny:
500g hlívy ústřičné
2 cibule
1,5 l vody
Dvě plné lžíce oleje
Vegeta (nebo něco podobného bez glutamátu)
Mletá sladká paprika
Troška pálivé mleté papriky
Majoránka
2 stroužky českého česneku (čínského 4)
1plná lžíce hladké...
Chicken McNuggets
06.02.2012 21:06
Suroviny:
Jemné libové mäso (kuracie, krutí...)
Obyčajný biely jogurt (najlepšie nízkotučný)
Drvené ľanové semienka
Strúhaný kokos
Korenie Curry (prípadne iné obľúbené korenie vhodné do netradičnej kombinácie s kokosom)
Špetka soli a olej na vymazanie...
Záznamy: 1 - 10 ze 23