Archiv článků

Stravování v prekoncepčním období (před otěhotněním)

22.02.2012 17:39
  Udělejte pro své miminko to nejlepší! V současné době mnoho budoucích rodičů plánuje přivést na svět svého potomka již dlouhou dobu dopředu. Pokud k nim také patříte, je dobré se zaměřit na stravování již před početím – a to jak budoucí maminky, tak i tatínka. Samozřejmě, i...

Stravování před sportovním výkonem

22.02.2012 17:32
Zpracováno na podkladě knihy Nancy Clark: Sportovní výživa Neexistuje žádná univerzální potravina, každý člověk je individuální a snáší různé druhy potravin různě.  Existují ovšem obecná doporučení, jak by měla vypadat strava před zátěží.   Před krátkodobou zátěží (méně než 60...

Celulitida (pomerančová kůže) – 3. část

22.02.2012 17:31
Zpracováno na podkladě knihy Helen Foster: Celulitida. Jak na ni! Celulitida může být negativně ovlivněna konzumací nevhodných potravin. Díky jiným potravinám lze výskyt celulitidy úspěšně redukovat. Tělo potřebuje přijímat takové potraviny, které budou dodávat pokožce výživné látky a chránit...

Celulitida (pomerančová kůže) – 2. část

22.02.2012 17:29
Zpracováno na podkladě knihy Helen Foster: Celulitida. Jak na ni!   Rizikové faktory celulitidy Věk Celulitida se může objevit kdykoliv po pubertálním věku. Čím více tuku se v našem těle uloží, tím pravděpodobněji se u nás rozvine celulitida. Stárnutí také způsobuje ztenčení...

Celulitida (pomerančová kůže) – 1. část

22.02.2012 17:27
Zpracováno na podkladě knihy Helen Foster: Celulitida. Jak na ni! Nerovný povrch a nevzhledné dolíčky především na stehnech, bocích   zadečku trápí kdejakou z nás. Proč ženy a ne muži? Odpověď hledejte ve struktuře kůže. Kůže chrání celé naše tělo – nepropouští vodu, tvoří...

Pikantní paprikovo – tvarohová pomazánka či dip k zelenině

06.02.2012 21:13
  Suroviny: 2 – 3 větší papriky bez semínek – lépe je použít kapie, červené a oranžové – kvůli barvě 1 odtučněný tvaroh Hrst lístků bazalky nakrájených najemno ½  najemno nakrájené cibule Sůl, pepř Postup: Papriky dáme na plech do trouby a pečeme tak dlouho,...

Francouzské brambory light

06.02.2012 21:11
Suroviny: 6 větších brambor i se slupkou 1 cottage sýr 2 dcl mléka 1 vejce Drůbeží či vepřová šunka – 250 g – nakrájená na kostičky 1 větší cibule – na kostičky Brokolice celá –cca 500 g Rajčata 4 ks Muškátový oříšek, pepř, sůl, rozmarýn Olej na...

Celozrnné muffiny

06.02.2012 21:10
Suroviny na 16 kousků: 1 hrnek (250 ml) polohrubé pšeničné mouky ½  hrnku celozrnné mouky (špaldová, pohanková…) – část lze nahradit lžící jablečné vlákniny nebo otrub 2 vejce 2 zarovnané polévkové lžíce cukru (medu) prášek do pečiva 2 polévkové lžíce rostlinného...

Polévka z hlívy ústřičné

06.02.2012 21:08
Suroviny: 500g hlívy ústřičné 2 cibule 1,5 l vody Dvě plné lžíce oleje Vegeta (nebo něco podobného bez glutamátu) Mletá sladká paprika Troška pálivé mleté papriky Majoránka 2 stroužky českého česneku (čínského 4) 1plná lžíce hladké...

Chicken McNuggets

06.02.2012 21:06
Suroviny: Jemné libové mäso (kuracie, krutí...) Obyčajný biely jogurt (najlepšie nízkotučný) Drvené ľanové semienka Strúhaný kokos Korenie Curry (prípadne iné obľúbené korenie vhodné do netradičnej kombinácie s kokosom) Špetka soli  a olej na vymazanie...
Záznamy: 1 - 10 ze 23
1 | 2 | 3 >>