Francouzské brambory light
Suroviny:
- 6 větších brambor i se slupkou
- 1 cottage sýr
- 2 dcl mléka
- 1 vejce
- Drůbeží či vepřová šunka – 250 g – nakrájená na kostičky
- 1 větší cibule – na kostičky
- Brokolice celá –cca 500 g
- Rajčata 4 ks
- Muškátový oříšek, pepř, sůl, rozmarýn
- Olej na vymazání
Postup:
Brambory si nakrájíme na kolečka a předvaříme je ve vodě. Předvařené brambory dáme do zapékací misky, smícháme s nakrájenou cibulí, šunkou a nakrájenou zeleninou. Cottage smícháme s mlékem a rozšlehaným vajíčkem, špetkou muškátového oříšku a kořením a zalijeme připravenou směs. Brambory dáme zapéct v misce do trouby a pečeme tak dlouho až se sýr rozpustí a povrch zezlátne.
Servírujeme s lehkým zeleninovým salátkem.
Autorka článku: Gabriela Mrázková