Francouzské brambory light

06.02.2012 21:11

Suroviny:

  • 6 větších brambor i se slupkou
  • 1 cottage sýr
  • 2 dcl mléka
  • 1 vejce
  • Drůbeží či vepřová šunka – 250 g – nakrájená na kostičky
  • 1 větší cibule – na kostičky
  • Brokolice celá –cca 500 g
  • Rajčata 4 ks
  • Muškátový oříšek, pepř, sůl, rozmarýn
  • Olej na vymazání

Postup:

Brambory si nakrájíme na kolečka a předvaříme je ve vodě. Předvařené brambory dáme do zapékací misky, smícháme s nakrájenou cibulí, šunkou a nakrájenou zeleninou. Cottage smícháme s mlékem a rozšlehaným vajíčkem, špetkou muškátového oříšku a kořením a zalijeme připravenou směs. Brambory dáme zapéct v misce do trouby a pečeme tak dlouho až se sýr rozpustí a povrch zezlátne.

Servírujeme s lehkým zeleninovým salátkem.

 

 

 

 

 

Autorka článku: Gabriela Mrázková