Pikantní paprikovo – tvarohová pomazánka či dip k zelenině

06.02.2012 21:13

 

Suroviny:

  • 2 – 3 větší papriky bez semínek – lépe je použít kapie, červené a oranžové – kvůli barvě
  • 1 odtučněný tvaroh
  • Hrst lístků bazalky nakrájených najemno
  • ½  najemno nakrájené cibule
  • Sůl, pepř

Postup:

Papriky dáme na plech do trouby a pečeme tak dlouho, dokud jejich slupka začne černat. Pečenou papriku oloupeme nožem a nakrájíme na malé kousky. Smícháme s nakrájenou bazalkou, cibulí a dochutíme pepřem a solí. Vzniklou směs smícháme s nízkotučným tvarohem a můžeme podávat k celozrnnému chlebíku.

Pokud děláme pomazánku dětem, můžeme vynechat cibuli a pepř a rozmixovat tyčovým mixérem na jemnou konzistenci. Uvidíte, jak si ji oblíbí.

Pro pány naopak doporučujeme zapéct v troubě i jednu pálivou papriku, které dodá pomazánce říz.

TIP: pomazánku můžete použít jako pikantní dip k nakrájené zelenině a večer uzobávat zdravě.

 

 

 

 

 

Autorka článku: Gabriela Mrázková