Pikantní paprikovo – tvarohová pomazánka či dip k zelenině
Suroviny:
- 2 – 3 větší papriky bez semínek – lépe je použít kapie, červené a oranžové – kvůli barvě
- 1 odtučněný tvaroh
- Hrst lístků bazalky nakrájených najemno
- ½ najemno nakrájené cibule
- Sůl, pepř
Postup:
Papriky dáme na plech do trouby a pečeme tak dlouho, dokud jejich slupka začne černat. Pečenou papriku oloupeme nožem a nakrájíme na malé kousky. Smícháme s nakrájenou bazalkou, cibulí a dochutíme pepřem a solí. Vzniklou směs smícháme s nízkotučným tvarohem a můžeme podávat k celozrnnému chlebíku.
Pokud děláme pomazánku dětem, můžeme vynechat cibuli a pepř a rozmixovat tyčovým mixérem na jemnou konzistenci. Uvidíte, jak si ji oblíbí.
Pro pány naopak doporučujeme zapéct v troubě i jednu pálivou papriku, které dodá pomazánce říz.
TIP: pomazánku můžete použít jako pikantní dip k nakrájené zelenině a večer uzobávat zdravě.
Autorka článku: Gabriela Mrázková