Polévka z hlívy ústřičné

06.02.2012 21:08

Suroviny:

  • 500g hlívy ústřičné
  • 2 cibule
  • 1,5 l vody
  • Dvě plné lžíce oleje
  • Vegeta (nebo něco podobného bez glutamátu)
  • Mletá sladká paprika
  • Troška pálivé mleté papriky
  • Majoránka
  • 2 stroužky českého česneku (čínského 4)
  • 1plná lžíce hladké mouky

 

Postup:

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na úzké proužky nakrájenou hlívu a dusíme. Potom přimícháme papriku a zalijeme vodou, aby paprika nezhořkla. Přidáme Vegetu, prolisovaný česnek a majoránku. Polévku povaříme a zahustíme  moukou rozmíchanou v trošce vody.

 

Typ na závěr: část majoránky lze nahradit dobromyslem, polévka je voňavější, pro intenzivnější houbovou chuť lze přidat mletou hlívu ústřičnou.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autorka článku: Aneta Jackowská