Ing. Bc. et Bc. Gabriela Mrázková

Vystudovala 3 – letý bakalářský obor Výživa člověka a Nutriční terapeut na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity, kde získala komplexní vzdělání týkající se zákonitostí lidského metabolismu a klinické a léčebné výživy. Na univerzitě se věnovala sportovní výživě a výživě při diabetu 2. typu.  Inženýrský titul získala na Mendelově univerzitě v oboru Technologie potravin, kde si prohloubila znalosti technologie výroby potravin a je tak schopná erudovaně poradit s výběrem vhodných potravin a technologických úprav pokrmů.

V současnosti je studentkou doktorského studia na Ústavu preventivní medicíny na LF, Masarykově univerzitě, kde se podílí na studii „Genetické pozadí obezity“. Přednáší v předmětech Komunitní výživa, Obezitologie a Léčebná výživa a vede odborné praxe ve FN v Brně Bohunicích.

Praxe: Nemocnice Vsetín, FN Brno Bohunice, Masarykův onkologický ústav, Nutrivia

Spolupráce: Dny obezity, Expreska – Brno

E-mail: mrazkova.nutrivita@gmail.com

Ing. Bc. et Bc. Jana Havranová

Je absolventkou bakalářských oborů Výživa člověka a Nutriční terapeut na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity, která ji poskytla rozsáhlé vzdělání v oblasti preventivní i léčebné výživy. Během studia se zabývala především stravovacími zvyklostmi a prevencí sideropenické anémie u dospívajících dívek a využitím přípravků enterální výživy u onkologicky nemocných pacientů. Rovněž inženýrský titul získala na Mendelově univerzitě v oboru Technologie potravin, kde získala cenné znalosti z oblasti složení a výroby potravin. Zabývala se také 

využitím alternativních náhrad klasického rafinovaného bílého cukru. Je absolventkou rekvalifikačního kurzu MŠMT ČR: Masér pro sportovní a rekondiční masáže a dalších masérských kurzů (Havajská masáž, anticelulitidová masáž, antistresová masáž hlavy a šíje).

Navázala spolupráci s úspěšnou společností propagující lékařské přístroje firmy Biospace, mimo jiné i v současné době špičku mezi analyzátory lidského těla – Inbody. Tvoří výživové plány se zaměřením především na redukci hmotnosti pro rozsáhlou skupinu wellness center.

Praxe: Nemocnice Boskovice, FN Brno Bohunice, Masarykův onkologický ústav

E-mail: havranova.nutrivita@gmail.com

 

Ing. Bc. et Bc. Aneta Jackowská

Vystudovala tříletý bakalářský obor Výživa člověka a Nutriční terapeut, obojí na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity. Díky kombinaci těchto oborů se orientuje nejen v oblasti preventivní výživy, ale také v oblasti výživy klinické a léčebné. Během studia se zaměřila na problematiku malnutrice u Crohnovy choroby a dále na specifika výživy ve sportu adolescentů. Inženýrský titul získala na Mendelově univerzitě v Brně, kde vystudovala obor Technologie potravin, který rozšířil dosavadní znalosti potravin o jejich výrobu a složení. Diplomová práci se zabývala alternativními sladidly, se zaměřením na sladidla umělá. V současnosti je studentkou doktorského studia na Ústavu preventivní medicíny na LF, Masarykově univerzitě, kde se podílí na studii „Genetické pozadí obezity“. Přednáší v předmětech Komunitní výživa, Obezitologie a Léčebná výživa.

Praxe: Nemocnice Český Krumlov, FN Bohunice Brno, Masarykův onkologický ústav, lázně Aurora Třeboň

Spolupráce: Dny obezity, Expreska – Brno

E-mail: jackowska.nutrivita@gmail.com